Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε ξύδι και μουστάρδα
 |
Απίθανη συνταγή με πρωταγωνιστή ένα από τα πιο τρυφερά και θρεπτικά μέρη του χοιρινού!
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
1 κιλό ψαρονέφρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
1 φλιτζάνι ξύδι
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες, το βάζουμε σ’ ένα μπόλ και το μαρινάρουμε στο ξύδι και τη μουστάρδα για 8 ώρες.
- Ζεσταίνουμε σ’ ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια.
- Τα διατηρούμε ζεστά σ’ ένα βαθύ πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το αλεύρι.
- Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε το ζωμό.
- Βάζουμε τα φιλετάκια σε ένα πυρέξ κι από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με το ζωμό.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
- Διάρκεια: 45 λεπτά
|